Kərə yağını təmiz olub-olmadığını müəyyən etmək üçün bir qaşıq kərə yağını əridin və içərsində qaynar su olan bir fincana tökün. Əgər fincanın kənarında su damlaları yığılsa, deməli, kərə yağı təmizdir. Kərə yağını kəsməzdən əvvəl bıçağı isti suya salın. Beləliklə, kərə yağını yapışmadan kəsə bilərsiniz. İçində kərə yağı olan qabı soyuducuya ağzıaçıq qoymayın. Kərə yağını saxlamaq üçün ən yaxşı yol alüminium folqaya bükməkdir. Çünki isti və işıq kərə yağının xarab olmasına gətirib çıxarır. Əgər yemək qızdırarkən kərə yağının yanmasını istəmirsinizsə, üzərinə bir damcı zeytun yağı əlavə edə bilərsiniz. Kərə yağını yumşaltmaq üçün dilimləyərək sobada orta temperaturda 20 saniyə saxlayın. Beləliklə, kərə yağını istədiyiniz tərkibə əlavə edə bilərsiniz.

 

  • Süd
    Süd
  • Qatıq
    Qatıq
  • Süzmə
    Süzmə
  • Pendir
    Pendir
  • Şor
    Kəsmik
  • Kərə yağı
    Kərə yağı
  • Xama
    Xama
  • Qaymaq
    Qaymaq